Speelgoed 3 jaar: cadeautjes voor jongens en meiden

Speelgoed 3 jaar - dit vinden 3 jarige jongens en meiden cool

Kinderen van drie jaar oud maken een enorme ontwikkeling door. Ze maken voor het eerst kennis met school en leren langzaam maar zeker ook met andere kinderen samen spelen. Een ontzettend leuke en bijzondere leeftijd waarbij natuurlijk ook speelgoed hoort dat voldoende uitdaging biedt.

Speelgoed voor 3 jaar oude kinderen is er in overvloed. Al moet je natuurlijk ook in de gaten houden dat ieder kind verschilt. Ook wordt het verschil in voorkeuren tussen meiden en jongens duidelijker. Daarnaast heeft iedere peuter natuurlijk weer andere voorkeuren.

Sommige kinderen van drie jaar spelen bijvoorbeeld het allerliefst buiten, terwijl andere blijer zijn met binnen speelgoed voor 3 jaar oude kinderen. En dan is er natuurlijk ook nog educatief speelgoed. Hieronder bespreken we alles wat je zou moeten weten over driejarige en hun speelgoed!

 

Wat past bij de ontwikkeling?

De ontwikkeling van kinderen gaat snel. Dat heeft tot gevolg dat ze op iedere leeftijd weer behoefte hebben aan ander speelgoed.

Het speelgoed moet voldoende uitdaging bieden. Het is dan ook verstandig om speelgoed te kiezen wat het best bij de ontwikkeling van een 3-jarige past.

De grove motoriek is op deze leeftijd meestal al goed onder controle. Het wordt daardoor tijd om dit te gaan verfijnen en bijvoorbeeld aan het evenwichtsgevoel te werken. Denk daarbij een springtouw, een klimrek of zelfs al het oefenen met fietsen dat op verschillende eenvoudige manieren kan. Daar is heel veel speelgoed voor beschikbaar.

Wat de verstandelijke ontwikkeling zijn voldoende mogelijkheden. Ze gaan steeds meer de verschillende vormen onderscheiden en kunnen verbanden leggen. Puzzels en speelgoed waarbij ruimtelijk inzicht is vereist, zijn dan ook een absolute aanrader voor kinderen van deze leeftijd.

Speelgoed waarbij de fantasie getriggerd wordt is overigens ook erg geschikt. Ze zijn al uitstekend in staat om zelfstandig te spelen.

Leuk voor meiden van 3

Leuke cadeautjes voor meiden van 3 jaarHoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn, is er over het algemeen wel verschil in interesses tussen meiden en jongens van deze leeftijd. Dat verschil wordt in veel gevallen alleen maar groter wanneer ze ouder worden.

Bij meisjes is het spelen van rollenspellen op deze leeftijd de favoriet. Speelgoed voor 3 jaar oude meisjes richt zich daar dan ook op.

Denk aan een volledig ingericht keukentje inclusief accessoires zodat ze hier uren in kunnen spelen. Ook Playmobil en Duplo zijn waanzinnig populair bij meisjes in deze leeftijd.

Daarnaast is buitenspelen natuurlijk ook erg populair. Meisjes van drie jaar oud gaan de wereld buiten ontdekken en komen daarbij ogen en oren tekort. Denk aan speelgoed als een springtouw of een klimrek.

En vergeet tot slot zeker de poppenhuizen niet. Dit is precies de leeftijd waarop meisjes geïnteresseerd raken in poppen en het rollenspel dat ze hiermee kunnen spelen. Je kunt deze dan ook in tal van maten en uitvoeringen krijgen!

Bekijk speelgoed voor meiden van 3 jaar

Cool voor jongens van 3

Speelgoed voor 3 jaar oude jongens bestaat vooral uit het typische jongensspeelgoed. Dit is de leeftijd waarop jongens echt geïnteresseerd raken in auto’s, treinen en racebanen.

treinbaan voor jongensEen treinbaan, van welk materiaal dan ook, is dan ook altijd een goed idee als speelgoed voor 3 jaar oude jongens. Hetzelfde geldt voor thematisch speelgoed in deze richting zoals bijvoorbeeld Cars en Thomas de Trein.

Verder zijn ook jongens graag met hun fantasie bezig op deze leeftijd. Speelgoed dat gericht is op rollenspellen is dan ook aan te raden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verkleedkleding of een speelwerkplaats met hamer, boor en andere accessoires.

De creativiteit begint zich op deze leeftijd ook steeds meer te ontwikkelen. Verfdozen en klei is dan ook van veel jongens(en meisjes) op deze leeftijd een favoriete bezigheid.

Jongens spelen ook graag buiten waarbij allerhande speelgoed dat met water en zand te maken heeft de favoriet is. Natuurlijk zijn ook grote speeltoestellen favoriet.

 

Bekijk speelgoed voor jongens van 3 jaar

 

Buitenspeelgoed voor een echte ontdekkingstocht

Zoals gezegd worden kinderen op drie jarige leeftijd nieuwsgierig naar de rest van de wereld.

Ze komen erachter dat de wereld groter is dan hun eigen huis en gaan dan ook graag buiten op ontdekkingstocht. Dat gebeurt natuurlijk in eerste instantie vooral in de eigen veilige tuin.

Waterspeelgoed is vooral in de zomer erg populair. Denk aan een zwembad, watertafel of aquaplay.

Er is heel veel water speelgoed voor 3 jaar oude kinderen te vinden. Ook spelen ze graag met een zand, wat wellicht de reden is dat in vrijwel iedere tuin met kinderen een zandbak is te vinden. Er zijn natuurlijk tal van speeltjes waar in de zandbak mee gespeeld kan worden.

lekker buiten spelen met de waterbaan

Verder zijn er de speeltoestellen die de kinderen helpen om hun motoriek verder te ontwikkelen. Ze kunnen glijden, klimmen, klauteren en sjouwen en dat allemaal op een veilige manier in de eigen tuin! Heb je wat minder ruimte in je tuin kijk dan eens naar dit paarden speelgoed van Bo-Anne. Er is een breed assortiment, waarmee meiden en jongens helemaal in hun spel opgaan.

houten paard - spelen kinderen

Tot slot kunnen we  bij speelgoed voor 3 jaar oude kinderen natuurlijk niet om het fietsen heen. Het is de leeftijd waarop ze hier langzaam maar zeker interesse in krijgen of het al daadwerkelijk gaan leren. Er is dan ook behoorlijk wat speelgoed te vinden dat hierbij aansluit.

 

Educatief speelgoed voor 3 jaar oude peuters

Ook educatief speelgoed voor drie jaar oude kinderen is er in overvloed beschikbaar.

Het is de fase vlak voordat ze naar school gaat en ze leren dan ook heel veel verschillende dingen. Denk aan het herkennen en onderscheiden van vormen, het bouwen van torens en zelfs tellen.

Daar is dan ook heel veel speelgoed op gebaseerd. Dankzij dit educatieve speelgoed kan de kleine zich verder ontwikkelen in zijn of haar interesses en daadwerkelijk dingen leren zoals getallen en ruimtelijk inzicht.

Er zijn heel veel geschikte spelletjes zoals plaatjes domino of het bekende speelgoed waarbij je blokken van bepaalde vormen door de juiste gaten moet duwen. Ook bekende merken als Duplo spelen bij speelgoed voor 3 jaar oude kinderen handig in op wat ze op die leeftijd kunnen leren.

Eigenlijk is het grootste gedeelte van het speelgoed op deze leeftijd automatisch al educatief.