Speelgoed voor 2 jaar oude kinderen

speelgoed 2 jaar - wat vinden ze leuk

Zoek je ideeën voor een kind dat 2 jaar oud wordt? Het vinden van een leuk cadeautje kan nog een flink klus zijn als je niet goed weet wat je zoekt.

Er is veel te vinden voor deze leeftijd. Dat klinkt misschien heel positief, maar tegelijkertijd is het daardoor ook een stuk lastiger om het juiste speelgoed uit te kiezen. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen jongens en meisjes van 2? Welk speelgoed past het beste bij ze? Welke speelgoed is er leerzaam en is er bijvoorbeeld ook speelgoed te vinden voor onderweg?

Het is handig als je hier een beeld van hebt, voordat je daadwerkelijk speelgoed voor 2 jaar oude kinderen gaat aanschaffen. Je wilt immers dat ze heerlijk kunnen spelen en het liefst natuurlijk ook dat ze wat leren en zich ontwikkelen. Gelukkig leren kinderen van deze leeftijd eigenlijk overal wel van.

Hieronder kom je al het nodige te weten over speelgoed voor 2 jaar oude kinderen. En natuurlijk vind je direct leuke tips en cadeautjes waar de twee jarige kleine erg blij van wordt.

Wat zijn de verschillen tussen meiden en jongens van 2?

Voordat we gaan kijken wat er precies allemaal voor speelgoed beschikbaar is voor zowel meisjes als jongens van twee jaar, wil ik eerst ingaan op de verschillen. Speelgoed voor 2 jaar oude kinderen verschilt namelijk voor jongens en de meiden.

Ook de interesses van meiden en jongens op die leeftijd kunnen behoorlijk verschillen. De ontwikkeling van jongens en meisjes loopt namelijk eigenlijk al vanaf de geboorte uiteen. Dat onder andere te maken met hormonen die bij beide geslachten aanwezig zijn. Daardoor zijn de interesses vaak ook verschillend.

Jongens houden bijvoorbeeld van actie geweld en met dingen gooien. Vaak kan het ze niet hard en snel genoeg gaan. Bij meisjes is dat vaak juist weer anders. Zij creëren graag hun eigen verhaal en kunnen daar helemaal in op gaan. Ook houden ze van lichte kleuren en zachte materialen. Jongens vinden harde materialen en fellere kleuren juist weer leuk.

Wat vinden jongens van 2 leuk?

Dat verschil komt natuurlijk ook tot uiting in de keuze voor speelgoed. Vaak vinden jongens dan ook andere dingen leuk dan meisjes. Speelgoed voor 2 jaar oude jongens kan overigens alsnog erg uiteen lopen. Het is echt niet zo dat iedere jongen standaard van auto’s houdt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden als het op speelgoed voor 2 jaar oude jongens aankomt.

dit speelgoed vinden jongens van 2 jaar interessant

Allereerst is thematisch speelgoed ontzettend leuk omdat ze dat herkennen van bijvoorbeeld televisie. Allerhande speelgoed van brandweerman Sam is daar een goed voorbeeld van net zoals Lego City. Verder zijn Duplo en Playmobil ontzettend populair speelgoed voor jongens van deze leeftijd.

Speelgoed waarbij gebouwd en gecategoriseerd moet worden is bij jongens favoriet.

Wat vinden meisjes van 2 leuk?

Meisjes van twee kunnen in principe natuurlijk gewoon met hetzelfde speelgoed spelen. In de praktijk blijkt echter dat de meeste meisjes een heel andere voorkeur hebben voor speelgoed.

Speelgoed voor twee jaar oude meisjes is er gelukkig ook in overvloed. Meisjes houden, zelfs al op deze jonge leeftijd, meer van gezichten en mensen dan van dingen. Het is dan ook aan te raden hier bij het uitkiezen van speelgoed voor 2 jaar oude meisjes rekening te houden.

Er is gelukkig meer dan genoeg te vinden dat hierbij aansluit. Denk bijvoorbeeld aan Little People, waar tal van sets van te krijgen zijn. Meisjes kunnen hier eindeloos mee spelen. Hetzelfde geldt overigens voor Duplo en Playmobil waarbij vooral dieren en mensen erg populair zijn.

Daarop aansluitend kun je ook al poppen kopen en is alles met prinsessen ontzettend populair bij twee jaar oude meisjes!

Leerzaam speelgoed

Natuurlijk is speelgoed lang niet alleen bedoeld om kinderen plezier te laten maken, al blijft dat in de meeste gevallen natuurlijk wel de hoofdreden. Daarnaast kan speelgoed echter ontzettend leerzaam zijn om tal van redenen.

Het steunt de kinderen bijvoorbeeld in hun ontwikkeling en helpt ze om dingen zoals kleuren, vormen en grootte te onderscheiden. Het is dan echter wel zo handig dat je weet welk speelgoed nu eigenlijk het beste past bij de ontwikkeling van kinderen van twee.

Dieren zijn ontzettend leuk en geschikt voor kinderen van deze leeftijd en het past ook nog eens goed bij de ontwikkeling van deze peuters. Ze kunnen daarom namelijk de verschillende dieren leren onderscheiden.

Daarnaast biedt het de perfecte gelegenheid om kleuren en het formaat van dieren te onderscheiden. Dat is overigens ook bij heel veel ander speelgoed het geval. Ook dingen waarmee gegooid kan worden, past goed bij de ontwikkeling van deze kinderen. Nu ze inmiddels redelijk goed lopen is het tijd om meer aan de grove en fijne motoriek te werken. Daarnaast is er natuurlijk ook nog educatief speelgoed waarmee er bijvoorbeeld aan de kennis en geheugen van de kinderen gewerkt kan worden.

Speelgoed voor onderweg

Reizen en onderweg zijn met de kinderen kan soms een hele onderneming zijn. Denk alleen maar eens aan de familiebezoekjes aan de andere kant van het land of als je op vakantie gaat.

Speelgoed voor 2 jaar oude kinderen dat onderweg gebruikt kan worden, is dan ook absoluut geen overbodige luxe. Speelgoed voor onderweg is er in allerlei soorten en maten. Je hebt allereerst natuurlijk digitaal speelgoed waar bijvoorbeeld filmpjes op gekeken worden. Daarmee vermaak je de kinderen echter niet eindeloos en dus is het verstandig om ook nog ander soort speelgoed voor onderweg mee te nemen.

Houdt de kleine bijvoorbeeld van tekenen en kleuren? Koop dan een variant op echte stiften en potloden om geklieder in de auto te voorkomen. Er is meer dan genoeg beschikbaar op dit gebied.

Ook typisch autospeelgoed is erg leuk. Bijvoorbeeld een leuk stuur waar allerlei mogelijkheden op zitten zoals muziekjes, kleuren en vormen. Daardoor kan de kleine papa of mama nadoen terwijl je op reis bent! Een aanrader zijn ook de autostickers voor op de ruiten.